Anders Lund Madsen spurgte om…

Kære Alle,

I går, den 29/6-2020 spurgte Anders Lund Madsen på hans instagram profil (@fedeabe), “Hvorfor vokser træer?”.
Jeg sidder og tænker: Hvad vil dit svar mon være til det?

De fleste oplever et svar fra deres indre, og nogle udtrykker det måske.
Nogle mennesker vil have meninger om at “Jamen det rigtige svar er da dette her”, altså det personen tænker.
Og jo vist da, der er nogle svar, der ganske rigtigt er mere faktuelt rammende om trævækst, hvis man fx biolog end andre.
Men et spørgsmål kan der altid stilles, også til svar. Og svar fortæller om noget meget vigtigt, specielt indenfor ledelse og interaktion med andre, men også om en selv og hvad vi fokuserer på og sætter værdi ved.

Synes du det er nyttigt at lytte til andre, og se de forskellige versioner, eller er du kun optaget af dit eget svar? Eller blanding? Hvordan vi reagerer handler om hvor vi befinder os i livet og i vores indre og med andre. Jeg synes det er meget spændende at se svarene, fordi hvert eneste svar/respons vidner om en tankegang, og hvor fokus er, og kan bidrage til læringer om andre, og ens respons kan også give læring.
Jeg vil selvfølgeligt også gerne kende til hvad Anders Lund Madsen svarer på spørgsmålet, og måske kommer det.

Men hvorfor deler jeg dette spørgsmål på en side om bl.a. ledelse og assistance til et bedre liv, også privat, med og uden andre mennesker og/eller dyr.
Det gør jeg fordi spørgsmålet, og svarene, er et eksempel på hvordan det at lytte kan lære os om andre, og deres verden, og gør vi det, så kan vi lettere forstår og møde fx en medarbejders behov, også for hvordan de gerne ser deres leder. Hvad de sætter værdi ved, hvad der motiverer dem mm..
Når vi ser mængden af svar, og variationer, mm., da er det tydeligt der er meget stor forskel på reaktioner hos folk, og hvordan fokus og viden kan være forskelligt. Folk svarer ud fra hvor de er, og deres tankegang.

En leder leder typisk ud fra hvad de har af billeder om hvordan den gode og rigtige stil er. Men er det nu også den rigtige for den, som skal ledes? Måske, måske ikke. Måske kan mere viden forme bedre resultater på bundlinjen, og mere glæde og tilfredshed, færre sygedage mindre stress mm..
Hvad kan motivere den enkelte er ikke nødvendigvist det samme, som du håber, eller troede, eller tror.

Ved at lytte og lære kan vi lære meget, men lytter vi ikke er det mest vores eget vi lærer om end om andre. Og vores eget kender de fleste af os i større eller mindre omfang end andres, og det kan altid give meget godt at arbejde med sig selv/betale sig.
Men at udvikle viden også om andre og interaktioner, kan være en god vej at tage, når der er ønske om forbedringer og forandringer. Der kan hentes mange gevinster, såvel privat som erhvervsmæssigt, ved at se på mere end resultater, men også de menneskelige perspektiver, og eksistenser, mønstre, kommunikationsformer mm..

Hvad er mon dine svar på det som Anders Lund Madsen spørger om, og på teksten her?
Og hvad med dine venners og kollegaers, tror du?
Og hvad med den elskede, er det svar fra ham eller hende det samme som dit?
Jeg kan afsløre mit komplette svar findes ikke blandt dem, der havde svaret, da jeg sidst så på kommentarer på hans side (30/6.2020).

Har du interesse i at lære mere om dig selv og andre mennesker, interaktioner og hvad der foregår imellem os, så du kan drage etisk nytte af det og medvirke til bedre liv for dig og andre måske også?
Perspektivering og udvikling via dialoger om vores natur; og
Du er altid velkommen, og dine relationer ligeså.
Du kan bl.a se mere under “Tilbud”, herunder om “walk and talk” og/eller tlf samtaler og/eller assistance fra dyreriget også.

Flere spørgsmål eller ønske om særligt koncept til dig og dine? Du er meget velkommen til at skrive til mig. Jeg også spørges for information, og svare på dine særlige ønsker, hvis du kontakter mig via mailen kontakt@livssamtalen.dk

Hav en dejlig dag, måske blandt træer, måske inde, måske… 🙂

Medvindsønsker og take care,
Winnie (foto indsat her på siden tilhører www.HeartAndHeadLeadership.dk

Trykker du på teksten herunder finder du Anders Lund Madsens profil:
Link til Anders Lund Madsens instagram profil

Perspektivering og udvikling via dialoger om vores natur.
Du er velkommen.
Se mere under “Tilbud”