Om tryghed indeni…

Tryghed, hvad er det for en størrelse? Er det noget, der formes hvis det ydre er som det ønskes? Måske. Er det noget, der formes, hvis det indre er fyldt op af mennesket eller dyret selv? Måske. Kan de opnås via kosten alene? Måske. Eller motion? Måske.
Trygheds følelser, og behov, kan variere, og hvad der virker for en er måske noget andet for en anden. Corona krisen har været med til at bidrage til mange følelser kan mærkes. Hvad der ønskes for at føle sig tryg kan variere, også op igennem livet, men fælles for os alle er vi har reaktioner når vi føler os utrygge. Se engang på hvor forskellige reaktioner der er i verden på Coronaen.
Jeg har på blandt andet skrevet et indlæg og Corona og Dyr på facebook, som vakte mange reaktioner. Og du er velkommen til at se med. Men i dette indlæg vil jeg dele lidt tanker om håndtering af følelser under krise. I bund og grund vil vi reagere når vi udsættes for noget. Nogle har tillært sig at få følelser lidt væk fra bevidstheden ved at arbejde en helt masse, og andre har måske fundet ud af at dulme med alkohol eller sexuelle elementer, og andre får lyst til at sove eller søge efter andet, som kan få ubehagelig følelser og tanker dulmet. Nogle bliver vrede under pres, andre sorgfulde, og andre igen gør andet. Vi er meget forskellige, indimellem. Men ingen kan presse sig selv, eller andre, til at opnå en dyb følelse af tryghed indeni, som varer ved, også under nye udfordringer i livet. Måske kan pres, eller flugt, eller fornægtelse mm dulme midlertidigt. Men fælles for alle under Corona reaktioner er, at hvis der ikke haves redskaber til at håndtere følelser, og arbejde med dem og tanker på god måde, som skaber gode indsigter og gode forandringer, i hverdagen, så ses det langt mere i denne periode, hvor Coronaen “provokerer” tryghedsfølelser, i større eller mindre grad. Reaktionerne fortæller deres sprog.
Og hvad gør du så, hvis du pludseligt indser at forholdet med din partner kun virker når man kan slippe væk mange timer om dagen? Eller du er bange, og hjernen kører med dine følelser? Eller andet….Og at du faktisk ikke føler sig helt tryg der? Og hvordan kan du arbejde med at mærke alle følelser og tanker og finde ro med dem, og vokse og styrkes af dem og Coronaen? Folk vil igen håndtere ting forskelligt, men livssamtalen er for dig, som er bevidst om at noget kan føles bedre, og du vil gerne gøre noget for at tage hånd om det, som du ønsker at udvikle… Og få fat i dig selv på måder, som udbygger forståelse men også giver redskaber til lettere at du kan føle dig mere tryg og stærk og i ro, med det der er men også i nye situationer – og med dit indre og andre… Dyr som mennesker, med og uden Corona…
Der er mange gevinster at opnå ved at se på det indre, også i hvordan tanker, følelser og reaktioner er – også kropslige. Dine interaktioner med dig selv og andre er fortællinger, som kan bruges til at få større ro og tryghed mm. Også med andre.

Heartandheadleadership holder Corona åbent :). Telefonsamtaler er blandt vores tilbud. Vi arbejder med mennesker med dyr og uden dyr, og om mennesker og om dyr, og alt hvad der måtte være, som du kunne have nysgerrighed om at belyse, eller behov for at belyse/vende. Du kan læse mere om vores tilbud under Fanen “Tilbud” på Heartandheadleadership.dk

Du er hjertelig velkommen. Booking: Mail til kontakt@livssamtalen.dk