Via heartandheadleadership.dk konceptet kan Heste støtte mennesker til at få det bedre; artikel

I mange mange år har jeg set heste kunne tune ind på mennesker. De venlige dyr benytter gerne de stærke evner til at assistere mennesker, så mennesker kan mærke sig selv bedre og får det bedre. Dyr har veludviklede empatiske evner, altså evnen til at sætte sig i andres sted – og vi mennesker er også en race, som kan de aflæse. De kan afkode og mærke hvordan vi har det, og reagerer på os og vores udtryk.
Vores udtryk er oftest udtryk for hvordan vi har det indeni, og er det ydre ikke i samklang med det indre mærker dyrene det også. Det betyder de er fantastiske til at få os til at mærke hvor meget vi har det indre med i det ydre, og hvad det ydre kan gøre ved os. Såvel under ro men også under løsning af nye opgaver mm.. Dyrene reagerer ikke kun på vores kropslige fakter, og ord og mimik, men også vores vejrtrækning og følelser. Alt. Derfor er deres reaktioner med til at kunne udbygge vores bevidste bevidsthed om mange flere elementer i os selv end “kun” forholden sig til ord, eller til opgaveløsninger fx kan.
At være med de venlige dyr, som gerne viser hvad de mærker om os kan medvirke til vores bevidsthed om os selv, også med andre udbygges. Første skridt til at forbedre noget er bevidst erkendelse.
Dyr vil gerne assistere til at blive mere bevidste, såsom om hvordan vi kan lindre evt. smerte og stress, mindske uro ved nye møder eller lign., og til at kunne styrke evnen til at være tilstede og stå op for sig selv mentalt og fysisk men også for følelser og hvad vi mærker. At mærke sig selv, huske at trække vejret og mærke effekten af det åndedrættet kan fortælle, og dyrene kan spejle, kan påvirke til afstressende indsigter bl.a.
Vi mennesker har det med at bruge ord i vores kommunikationer. At beskæftige sig med det ordløse samspil, fremfor ord, kan i nogle tilfælde gøre det lettere at mærke hvad kroppen fortæller, og følelserne, og derved opnå tilgang til de ressourcer og fortællinger systemet bærer udover ord. Indsigterne kan være med til at gøre det lettere at navigere i livet, undgå stress, genopbygge selvet men også øge evner til nærvær og samarbejdsevner, blandt meget andet. At mærke følelser og tanker og formidle med kroppen, og mærke det store dyr “indse” enhver detalje, kan skabe effekter, der kan bidrage til så meget som vi som mennesker er klar til at blive bevidste om.
Dyrene kan kode de indtryk om os de får sammen med det, som de sanser om os og sammenkoble det til viden om hvad de mærker er bedst for at støtte os til at mærke os selv, hvis vi er åbne for de må udtrykke sig frit/tillader de får lov til det. Dyrenes ubetingede venlige støtte kan være med til at vi opdager hvordan vi kan støtte os selv også, og hvornår vi fx mister balancen, eller overtages af mønstre, som måske egentligt ikke afspejler hvem, som vi ønsker at være. Tiden med dyrene kan skabe forskelle der ofte huskes på længere sigt fordi kroppen inddrages i samspillet, og ikke kun ord.

Der er mange gevinster at hente ved at samarbejde med dyr og få support samtidigt.

Men kan det så bruges til andet end “bare” læring om samvær med dyr og selvet? Ja.
Via Heartandheadleadership.dk konceptet er der øvelser med heste som udføres (under trygge forhold, så også ikke-hestekyndige kan være med) sådan at der opnås indsigter og erfaringer som også kan være til gavn under interaktioner med andre mennesker og samarbejde med andre, og selvfølgeligt også med andre dyr.Vi ved fra forskning at dyr også kan huske, og de dermed også genkende, og sammenligne, og at de tilpasser sig bl.a. efter afkom og venners behov, og mennesker. Der er masser af forskning, der viser det, og artiklen heri har jeg lyst til at dele fordi den er endnu er bidrag til verden, hvor dyr anerkendes for deres sansevner, klogskab og tilpasningsevner/empati.

Vi håber du har lyst og mod til at undersøge vores koncept/tilbud nærmere. Vi har forskellige tilbud. Nogle hvor dyr og/eller naturen inddrages, men er det lettest for dig at “kun” have telefon samtaler tilbyder vi også det.
Vi arbejder med såvel private som erhvervslivet, og har mere end 20 års erfaringer i arbejdet med dyr og med mennesker og samarbejde, stresshåndtering og forebyggelse mm.. Stress, såvel håndtering som forebyggelse, er bl.a. et af de arbejdsområder, som vi arbejder med hvor vi bruger hestene og naturen som assistance – med rigtigt gode resultater.

Velkommen 🙂 Til livssamtalen.dk – Vi arbejder for en bedre verden indeni, udenpå og imellem os.

Booking: kontakt@livssamtalen.dk

https://health.howstuffworks.com/mental-health/coping/horse-therapy.htm